Eindelijk is het dan zover. De doorbraak op het gebied van silicone hydrogel lenzen: CooperVision introduceert de langverwachte BIOFINITY™.

‘BIOFINITY™’ behoort tot de allernieuwste generatie silicone hydrogel lenzen in de markt.
Deze nieuwe silicone hydrogel maandlens is gemaakt uit het unieke, gepatenteerde ‘Aquaform™’. Dit materiaal levert, in combinatie met een geavanceerd lensdesign, een perfecte balans op tussen water en zuurstof. Hierdoor is de lens gemakkelijk 24 uur per dag te dragen.

Het verschil met de reeds bestaande silicone hydrogel lenzen, welke een oppervlaktebehandeling hebben ondergaan of een zogenaamd ‘wetting agent’ bevatten, zit in het ‘Aquaform™’. Deze stof bezit lange siliconefibers waar vocht zich aan hecht. Hierdoor ontstaat er een niet behandeld, natuurlijk bevochtigend materiaal. De fibers creëren tevens een extreem hoog zuurstofniveau. Door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en de continue bevochtiging geeft deze lens dag en nacht optimaal comfort.

Onderzoek onder lensdragers heeft aangetoond dat de ‘BIOFINITY’™ lenzen nauwelijks voelbaar zijn en ze door de optie om de lenzen dag en nacht in te houden, een gevoel van vrijheid geven. Een zachte en comfortabele lens waarmee je zelfs veilig kunt slapen en die de ogen in goede conditie houdt. Vooruitstrevend en met een scherpe visie speelt ‘BIOFINITY™’ in op de tendens van deze tijd.