Brillenglazen worden behandeld met coatingen.De meest gebruikte coating is een ontspiegeling al dan niet in combinatie met andere coatingen zoals een kleur of een krasbestendigere laag voor kunststof.

Ontspiegelingen zijn coatingen die ervoor zorgen dat de glazen helder en transparant zijn en geven een beter contrast. Dankzij de nieuwste coatingen op kunststof glazen zijn deze antistatisch en tot 2,5 keer krasbestendiger hierdoor blijven uw glazen nog langer schoon mede door de extra vuil-,vet- en waterafstotende laag.

Kunststof brillenglazen zijn te voorzien van allerlei kleuren van de meest gebruikte bruine uitvoeringen tot de echte knalkleuren zoals roze, paars etc. Zo zijn er ook contrastverhogende filters. Dit betreft een filter die het blauwe licht filtert, blauw licht zorgt voor een “mistiger” beeld, door dit te filteren worden de kleuren intenser.

Verder bestaat ook de optie om de glazen meekleurend te maken, dit zijn glazen die donkerder kleuren in de zon. In de minerale uitvoering bestaat dit al lange tijd, sinds enkele jaren ook te leveren in de kunststof uitvoering.